11. januára 2019

Mladý kaleráb plnený mozočkom

8 ks mladých kalerábov., soľ., 400 g mozgu., 50 g cibule., 80 g masla., mleté čierne korenie., 2 vajcia., petržlenová vňať.2 dl kyslej smotany 12%
Očistené, umyté, vydlabané kaleráby zalejeme osolenou vriacou vodou, v prikrytom kastróli varíme do mäkka. Po uvarení ich ocedíme. Mozog zalejeme horúcou vodou, ocedíme, odblaníme a posekám. Očistenú, posekanú cibuľu zapeníme na troche rozpáleného masla, pridáme posekaný mozog, osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania opražíme a do mierne vychladenej zmesi pridáme vajcia a umytú posekanú petržlenovú vňať. Prísady dobre premiešame a plníme do vydlabaných kalerábov. Na každý plnený kaleráb dáme trošku stuhnutého masla a poukladáme do misy. Kyslú smotanu rozhabarkujeme s trochou kalerábového vývaru, podlejeme kaleráby a v strede vyhriatej rúre zapečieme. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára