11. januára 2019

Mleté bifteky s vajcom

250 g hovädzej sviečkovice., 150 g bravčového mäsa z lopatky., cibuľa., PL oleja., 2 strúčiky cesnaku., soľ., mleté čierne korenie., 6 vajec., strúhanka., tuk na vyprážanie
Obidva druhy mäsa pokrájame a zomelieme. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme v rozohriatom oleji a necháme vychladnúť. Potom ju pridáme k mäsu spolu s rozotretým cesnakom, so soľou, s mletým čiernym korením,dvoma vajcami a všetko spolu vymiešame. Ak je zmes príliš riedka, pridáme trocha strúhanky. Zo zmesi sformujeme bifteky, ktoré vypražíme v rozohriatom tuku z obidvoch strán. Zo zvyšných štyroch vajec pripravíme volské oká. Každý biftek obložíme vajcom a podľa chuti pokvapkáme rajčiakovým pretlakom alebo obložíme čerstvou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára