11. januára 2019

Pečeňové rizoto s hubami

400 g bravčovej alebo teľacej pečene., 30 g masti., 50 g údenej slaniny., 50 g cibule., 200 g ryže., soľ., mleté čierne korenie., majorán., 100 g čerstvých húb., vegeta., petržlenová vňať
Pečeň umyjeme, odblaníme a pokrájame na malé kocky. Potom ju dáme na rozpustenú masť a udusíme do mäkka. Na polovici pokrájanej slaniny opražíme postrúhanú cibuľu, pridáme prebratú, prepláchnutú ryžu, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, podlejeme horúcou vodou a udusíme od mäkka. Huby očistíme, umyjeme a pokrájame. Zvyšok slaniny pokrájame, rozpustíme, pridáme hub a udusíme. Udusenú pečeň, ryžu a huby zmiešame, dochutíme vegetou a spolu ešte dodusíme. Každú porciu rizota posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára