11. januára 2019

Pikantný bochník z mletého mäsa

750 g mletého mäsa (bravčové a hovädzie)., 2 vajcia., soľ., mleté čierne korenie., 2 rožky., 2 cibule., 2 červené feferónky., 20 g masti na pekáč., 2 červené a 2 zelené papriky., KL majoránu., 50 g prerastenej slaniny., 3 petržleny., petržlenová vňať
Do zomletého mäsa pridáme vajcia, osolíme a okoreníme. Namočené a vyžmýkané rožky pridáme k mäsu spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a posekanými feferónmi. Dobre premiešame a zmes vložíme sformovanú do bochníka na vymastený pekáč. Pečieme v dobre vyhriatej rúre a po 20 minútach dáme do pekáča a na rezance pokrájanú papriku a cibuľu, soľ, mleté čierne korenie a majorán. Dopečieme. Slaninu pokrájame na kocky, opražíme. Pridáme k nej očistený, na kolieska pokrájaný petržlen, posekanú petržlenovú vňať a udusíme. Bochník po upečení vyberieme na misu, obložíme zeleninou, v ktorej sa bochník piekol a petržlenom, ktorý udusili na slanine.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára