11. januára 2019

Sedliacky mäsový závin

kg mletého bravčového mäsa., 2 vajcia., soľ., mleté čierne korenie., 2 strúčiky cesnaku., 200 g domácej údenej klobásy., 2 vajcia uvarené na tvrdo., 2 sterilizované uhorky., PL bravčovej masti., vajce na potretie
K zomletému mäsu pridáme vajcia, soľ, mleté čierne korenie, pretretý cesnak a všetko spolu dobre premiešame. Zmes rozotrieme na mastný papier na šírku asi 30 cm, do stredu dáme olúpanú a po dĺžke rozkrojenú klobásu, na ňu položíme polovičky vajec a medzery vyplníme uhorkami pokrájanými na rezance. Pomocou papiera sformujeme závin, okraje pritlačíme a preložíme ho do vymasteného pekáča. Povrch potrieme pozšľahaným vajcom a pomaly upečieme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára