12. januára 2019

Sladké srdce-recept na valentínsku tortu

Cesto: 120 g polohrubej múky., 120 g cukru., 4 vajcia
Masa: 500 ml mlieka., višňový puding., višňová želatína
Sirup na pokropenie: 125 ml vody., PL cukru., 2 Kl rumu
K tomu: šľahačka na vyzdobenie., tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Cesto: Bielka oddeliť od žĺtkov. Bielka vyšľahať na tuhú penu, pridať cukor a šľahať do ustálenia peny. Za stáleho šľahania pridať žĺtka. Do masy jemne vmiešať múku. Cesto dať do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy v tvare srdca. Piecť pri teplote 180 – 200 stupňov C asi 30 – 40 minút.
Masa: Želatínu pripraviť podľa návodu na balení, použiť 350 ml vody. Puding pripraviť podľa návodu na balení. Horúci puding zmiešať so želatínou a vymiešať na jednoliatu masu. Masu nechať vychladnúť a dať do chladničky.
Sirup na pokropenie: Všetky zložky zmiešať, priviesť do varu a nechať vychladnúť.
Sladké srdce: Upečené, vychladnuté cesto vybrať z formy a pozdĺžne prekrojiť. Cesto pokropiť sirupom. Hustnúcou masou natrieť jednu vrstvu. Na ňu položiť druhú vrstvu a srdce dôkladne natrieť masou. Srdce po obvode vyzdobiť šľahačkou. Po bokoch našpricovať šľahačkou tvar šípky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára