11. januára 2019

Tvarohovy dezert na pomarančovej omáčke

125 g tvarohu., 2 vajcia., pomaranč., 0,04 l pomarančového likéru., 10 g želatíny., 0,125 l smotany na šľahanie., 50 g cukru., 0,05 l mlieka., 0,05 l džúsu (pomarančového)., 20 g medu., škorica., 5 g maizeny., ovocná poleva
Tvaroh prelisujeme a primiešame sneh z bielkov, pomarančovú šťavu, polovicu likéru a v mlieku rozpustený cukor a želatínu. Pridáme šľahačku. Všetko vlejeme do formičky a necháme stuhnúť v chlade. Džús, likér, škoricu a maizenu zmiešame a necháme prevrieť. Túto omáčku potom vylejeme na tanier. Z formy vyklopíme stuhnutý dezert, nakrájame ho na plátky a na tanieri ozdobíme ovocnou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára