10. januára 2019

Zabíjačkový guláš

300 g krkovičky alebo chudého bôčika., 200 g mäsa z podbradku., polovica srdca., ľadvinku., 40 g masti., 2 cibule., mletú sladkú papriku., soľ., mleté čierne korenie., rascu., vývar., pl hladkej múky., mozoček., 2 strúčiky cesnaku.,
Očistené mäso, srdce a ľadvinku nakrájame na menšie kocky. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu pridáme papriku, nakrájanú zmes a za stáleho miešania opečieme. Pridáme korenie a rascu, podlejeme vývarom a dusíme takmer domäkka. Necháme vydusiť na tuk, zaprášime múkou, opražíme, pridáme odblanený na kúsky nakrájaný mozoček, podusíme, podlejeme a pomaly dodusíme. Nakoniec ochutíme prelisovaným cesnakom so soľou a necháme prejsť varom. Podávame so slaným rožkom a so sladkokyslými uhorkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára