11. januára 2019

Zmrzlinová kreácia

2 zmrzlinové naberačky vanilkovej zmrzliny., jahodovú., čokoládovú., kivi., maracujovú polevu., ríbezle., hobliny z bielej čokolády., práškový cukor
Na dezertný tanier urobíme mriežky z čokoládovej polevy a dáme stuhnúť do mrazničky. Ak máme polevu stuhnutú, vypĺňame jednotlivé mriežky rôznými ovocnými polevami. Pridávame dve porcie vanilkovej zmrzliny. Ako dekoráciu používame ríbezle a hobliny z bielej čokolády. Na záver môžeme celú túto kreáciu jemne posypať práškovým cukrom.
Tip: Pri príprave dezertu môžeme použiť mrazené ríbezle. Pri ich zmrazovaní čerstvé bobuľky odtrháme od stopiek, umyjeme, necháme odkvapkať na sitku., zabalíme do mikroténového vrecúška a uchováme v mrazničke 12 mesiacov. Z mrazených ríbezlí vo vrecúšku ľahko odoberieme len také množstvo aké potrebujeme. Pred použitím nerozmrazujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára