Stránky

9. januára 2019

Bravčový paprikáš s haluškami

cibuľa., 40 g masti., mletá červená paprika., 500 g bravčového mäsa., soľ., vývar z kostí alebo z kocky mäsového bujónu., zelená paprika., 3 rajčiaky., 10 g hladkej múky
HALUŠKY: 250 g hrubej múky., vajce., soľ., voda., 20 g masla
Cibuľu nadrobno pokrájame a opražíme na masti. Pridáme mletú červenú papriku a na kocky nakrájané osolené mäso. Krátko opečieme, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka. Pridáme očistenú,pokrájanú papriku a rajčiaky. Keď zmäknú, šťavu zaprášime hladkou múkou, riedime vývarom a prevaríme. Podávame s haluškami.
Halušky: v miske spracujeme preosiatu múku s vajcom, soľou a vodou na vláčne cesto. Z cesta pretláčame do vriacej osolenej vody halušky. Po uvarení cedidlom vyberieme a v miske polejeme maslom, aby sa nezlepili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára