4. januára 2019

Hubové rezne

600 g čerstvých húb.,80 g oleja., 50 g cibule., 2 dl mlieka., žemľa., 3 vajcia., soľ., mleté čierne korenie., petržlenová vňať., 20 g jemnej krupice., 30 g hladkej múky., 50 g strúhanky
Čerstvé očistené a pokrájané huby dusíme na rozpálenom oleji s posekanou cibuľou asi 10 minút. Potom pridáme v mlieku máčanú vyžmýkanú žemľu, vajcia, soľ, mleté čierne korenie, umytú posekanú petržlenovú vňať a jemnú krupicu. Z dobre premiešanej vychladnutej zmesi formujeme ploché rezne, obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a na rozpálenom oleji vyprážame po oboch stranách do zlatista. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a zeleninový šalát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára