7. januára 2019

Karfiolový nákyp

600 g karfiolu., 100 g údenej slaniny bez kože., 3 žemle., soľ., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., muškátový oriešok., 20 g masla., 20 g strúhanky., 1 ½ dl mlieka., 2 vajcia., 60 g tvrdého syra., petržlenová vňať
Karfioly uvaríme do polomäkka. Slaninu pokrájame nadrobno a rozškvaríme. Do misy dáme na malé kocky pokrájané žemle, ktoré polejeme rozškvarenou slaninou a pomiešame. Odkvapkaný karfiol rozdelíme na ružičky, pridáme k žemliam, osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, trocha muškátového orieška a všetko zľahka zmiešame. Pripravenú zmes vložíme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej jenskej misy, zalejeme mliekom rozšľahaným s vajciami, posypeme postrúhaným syrom a v rúre zapekáme asi 15 minút. Keď je nákyp hotový, posypeme ho nahrubo posekanou petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára