Stránky

5. januára 2019

Kurča plnené zeleninou

kurča (800 – 850g)., soľ., mleté čierne korenie., 2 zemiaky (asi 150 g)., mrkva (asi 100 g)., cibuľa., PL masla alebo margarínu., žĺtok., majorána., mletá paprika., PL masla alebo margarínu., hlávka šalátu., viazanička pažítky., 2 PL octu., soľ., mleté korenie., PL oleja
Kurča dôkladne zvnútra i zvonku umyjeme. Osušíme a dobre vytrieme brušnú dutinu soľou a mletým korením. Na plnku umyjeme zemiaky a v šupke nie priveľmi o mäkka uvaríme. Potom ich prudko ochladíme v studenej vode, ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Mrkvu očistíme, umyjeme a tiež pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame. Mrkvu vložíme na rozpálené maslo na a opražíme 5 – 7 minút. Potom pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme do zlatista. Mrkvu, zemiaky a cibuľu dáme do misy, so žĺtkom dobre rozmiešajte, ochutíme soľou, mletým korením a majoránom. Kurča naplníme touto plnkou, otvor do brušnej dutiny uzatvoríme drevenými špáradlami alebo zošijeme kuchynskou niťou. Kurča potrieme soľou, mletým korením a paprikou a všetky vyčnievajúce časti niťou pripevníme k trupu (krídla a stehná). Vložíme na pekáč vymastený maslom alebo margarínom a pečieme v predhriatej rúre pri 200 – 220 stupňov C asi 25 až 30 minút. Z času na čas potrieme maslom alebo margarínom. Upečené kurča podávame s hlávkovým šalátom, posypaným nadrobno posekanou pažítkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára