600 g srnčieho chrbta., 100 g údenej slaniny., soľ., mleté čierne korenie., cibuľa., karotka., ½ zeleru., zelená petržlenová vňať., tymian., bobkový list., 2 dl bieleho dezertného vína., PL octu., PL hladkej múky., PL rajčiakového pretlaku., PL lahôdkovej smotany
Srnčí chrbát prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vložíme do misy. Pridáme pokrájanú cibuľu, karotku, zeler a zelenú petržlenovú vňať, tymian, potlčený bobkový list, dezertné víno, ocot a podľa potreby vodu. Všetko spolu premiešame a necháme deň postáť. Občas premiešame. Zvyšok údenej slaniny pokrájame na plátky, opražíme, pridáme mäso a zeleninu z nálevu, podlejeme a upečieme do mäkka. Šťavu zaprášime múkou, ochutíme rajčiakovým pretlakom a uvaríme. Nakoniec pridáme lahôdkovú smotanu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára