3. januára 2019

Zajačia paštéta

zajačí predok vrátane vnútornosti., 100 g zeleru., 50 g petržlenu., 100 g mrkvy., 50 g cibule., 40 g oleja., 500 g bravčovej alebo teľacej pečene., 100 g údeného bôčika., soľ., čierne korenie., nové korenie., bobkový list
Zajačí predok s pečeňou, pľúcami a srdcom pokrájame a umývame tak dlho, kým nie je voda čistá. Zeleninu a cibuľu pokrájame a na oleji opražíme. Pridáme kúsky zajaca, osolíme, okoreníme a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka. Potom pridáme na kúsky nakrájanú pečeň a dusíme spolu do mäkka. Udusené mäso vykostíme a pomelieme niekoľkokrát na mäsovom mlynčeku na jemno. Slaninu a bôčik nakrájame na kocky a zmiešame s pomletou zmesou. Hotovú paštétu zabalíme do pergamenového papiera, necháme dobre vychladnúť a až na druhý deň krájame a podávame na sendvičoch ozdobených cibuľkou, uhorkou, paradajkou alebo paprikou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára