Stránky

2. januára 2019

Zapečené cestoviny

soľ., 300 g cestovín., cibuľu., PL oleja., 200 g mletého hovädzieho mäsa., 400 ml paradajkovej omáčky., 200 g jemného tvarohu., vajce., 2 PL strúhaného parmezánu., 100 g mozzarelly
Cestoviny uvaríme v slanej vode. V panvici zohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a pražíme minútu. Pridáme mleté mäso a 3 minúty opekáme. Potom do panvice vlejeme paradajkovú omáčku a zmes uvedieme do varu. Zmiernime teplotu a prikryté varíme 5 minút. Zmiešame tvaroh s vajcom a parmezánom. Polovicu cestovín dáme do vymastenej formy. Na cestoviny rozdelíme syrovú zmes, zalejeme polovicou paradajkovej omáčky a prikryjeme polovicou mozzarelly. Na túto vrstvu dáme zvyšné cestoviny, omáčku a nakrájanú mozzarellu. Formu prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 220 stupňov C asi 15 minút. Nakoniec odstránime alobal a cestoviny krátko dopečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára