Stránky

9. januára 2019

Bravčové na víne

600 g bravčového mäsa zo stehna., mleté čierne korenie., 3 PL oleja., PL rajčiakového pretlaku., 4 dl mäsového vývaru (masox)., PL horčice., ½ až dl bieleho vína., cukor na dochutenie
Mäso umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké kusy (rezne)., naklepeme ho, osolíme, okoreníme a na horúcom oleji rýchle opečieme. Opečené mäso vyberieme na tanier, do výpeku dáme rajčiakový pretlak, prilejeme trochu vývaru a krtko povaríme. Počas varenia pridáme horčicu a podľa potreby soľ. Opečené mäso vložíme naspäť a podlejeme zvyškom vývaru. Prikryté dusíme asi 40 minút. Keď je mäso mäkké, pridáme do šťavy víno a necháme ešte raz prevrieť. Hotové dochutíme cukrom. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára