Stránky

9. januára 2019

Lahôdkové kotlety

2 bravčové rebierka (kotlety po 20 dkg)., strúčik cesnaku., 2 PL oleja., malé množstvo masla., rascu., petržlenová vňať., soľ., mleté čierne korenie
Prudko opečieme na oleji rebierka z oboch strán. Pridáme malé množstvo masla, cesnaku a rascu. Znížime teplotu a rebierka pomaly dopečieme. Podávame posypané nahrubo posekanou petržlenovou vňaťou. Zemiaky s petržlenovou vňaťou: Uvaríme domäkka asi 20 dkg tuhých zemiakov v šupke, ošúpeme ich a necháme vychladnúť. Pokrájame nadrobno 2 zväzky petržlenovej vňate. Rozpálime 3 PL oleja PL masla a opražíme zemiaky. Primiešame petržlenovú vňať a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára