cibuľu., 100 g bravčovej masti., mletá červená paprika., 60 g rajčiakového pretlaku., l hovädzieho vývaru., 500 g bravčového pliecka., soľ., mleté čierne korenie., 20 g masti., PL hladkej múky na zápražku., 2 kyslé uhorky., 50 g sterilizovaného hrášku., 50 g varenej mrkvy., 1 a1/2 dl piva
Nadrobno posekanú cibuľu speníme na bravčovej masti, pridáme papriku, rajčiakový pretlak a zjemníme horúcim vývarom. Pridáme na malé kúsky pokrájané bravčové pliecko, soľ, korenie a dusíme do polomäkka. Na masti popražíme múku, zalejeme troškou studenej vody a vlejeme k mäsu. Necháme dovariť, až kým nie je mäso mäkké. Potom pridáme na kocky pokrájané uhorky, hrášok, mrkvu, necháme celé ešte raz prejsť varom a nakoniec pridáme pivo. Podávame s chlebom alebo zemiakovou knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára