750 g bravčového stehna., soľ., 150 g mrkvy., petržlen., 50 g zeler., 4 sladkokyslé uhorky., 100 g šunkovej salámy., cibuľa., olej., 3 zrnká nového korenia., mleté čierne korenie., 150 ml smotany na varenie., PL múky., ocot., cukor
Bravčové stehno prešpikujeme kúskami očistenej mrkvy, pásikmi uhorky., osolíme a prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Pridáme očistenú pokrájanú cibuľu, nové korenie, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Očistenú zeleninu postrúhame na hrubšom strúhadle a spolu s pokrájanými uhorkami pridáme k mäsu. Ochutíme mletým čiernym korením, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky a uložíme na teplé miesto. Omáčku zahustíme smotanou premiešanovu múkou, ochutíme cukrom, octom a za občasného miešania necháme chvíľu povariť. Do hotovej omáčky pridáme pokrájanú šunkovú salámu, premiešame a prelejeme ňou mäso.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára