6. januára 2019

Farmársky steak

3 hovädzie kotlety (500 g)
Marináda: 3 strúčiky cesnaku., po 3 PL oleja a whisky., výhonok rozmarínu., 3 očistené šalotky., 4 – 5 PL červeného vínneho octu., 6 PL kečupu., 3 PL worcesterskej omáčky., po KL stredne ostrej horčice., sladkej mletej papriky, kayenské korenie., soľ
Kotlety odblaníme a poodkrajujeme z nich lojové časti. Pod tečúcou vodou ich umyjeme (zbytočne sa nesmú máčať) a utrieme obrúskom. Zľahka naklepeme a necháme v chladničke marinovať v zmesi z najemno posekaných strúčikov cesnaku, oleja, whisky a rozmarínu po celú noc. Potom mäso obrúskom vysušíme a po každej strane grilujeme 8 – 10 minút. Počas grilovania ho niekoľkokrát potrieme grilovacou zmesou, ktorú sme vymiešali z červeného vínneho octu, kečupu, worcesterskej omáčky, nadrobno pokrájaných šalotiek a túto zmes ochutili stredne ostrou horčicou, sladkou mletou paprikou, nahrubo pomletým čiernym korením, kayenským korením a soľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára