Stránky

4. januára 2019

Hubové rizoto

2 cibule., 40 g masti., 400 g čerstvých húb., soľ., mleté čierne korenie., potlčená rasca., 250 g ryže., PL oleja., mletá červená paprika., 2 mrkvy., polovica zeleru., mäsový vývar
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme očistené huby pokrájané na plátky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme potlčenou rascou a udusíme do mäkka. Prebratú ryžu umyjeme, necháme odkvapkať, prudko opražíme v rozohriatom oleji a osolíme. Potom pridáme mletú červenú papriku, očistenú mrkvu a zeler, pokrájame na kocky a uvarené do polomäkka a udusené huby. Všetko spolu premiešame, zalejeme mäsovým vývarom prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a dusíme 30 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára