Stránky

7. januára 2019

Koložvárska kapusta

600 g bravčového pliecka., 100 g cibule., 40 g masti., mletá červená paprika., soľ., mleté čierne korenie., 600 g kyslej kapusty., 250 g ryže., 200 g vareného údeného bôčika., 250 g klobásy., 3 dl kyslej smotany
Bravčové pliecko opláchneme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno pokrájame a opražíme na masti. Pridáme papriku, pokrájané mäso, osolíme a okoreníme. Za občasného podlievania horúcou vodou udusíme do mäkka. Kyslú kapustu udusíme vo vlastnej šťave. Ryžu zvlášť uvaríme alebo udusíme obvyklým spôsobom. Ohňovzdornú nádobu vyložíme kapustovými listami alebo vymastíme a naplníme vrstvou kyslej kapusty. Na kyslú kapustu dáme vrstvu ryže a uduseného mäsa. Pridáme časť pokrájaného bôčika kolieska klobásy. Postup opakujeme do spotrebovania všetkých pripravených potravín. Povrch pokryjeme kyslou kapustou a zalejeme smotanou. Popicháme vidličkou, aby sa smotana dostala aj do nižších vrstiev. Povrch môžeme pokryť sparenými kapustovými listami a dáme do rúry piecť asi na 45 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára