3 strúčiky cesnaku., 3 PL olivového oleja., 4 kuracie stehná., ½ pomaranča., 6 PL brusnicového kompótu., KL štipľavej horčice., 2 PL citrónovej šťavy., ½ KL mletého zázvoru., sušená červená čili paprička
Cesnak prelisujeme a zmiešame s olejom. Zmesou potrieme kuracie stehná, prikryjeme kuracie stehná, prikryjeme a dáme marinovať na 3 hodiny do chladničky. Potom zo stehien cesnakový olej odstránime a odložíme. Mäso posolíme a necháme 10 minút opekať na suchej panvici. Teplotu postupne znižujeme zo silnej na miernu. Potom ich opäť potrieme cesnakovým olejom a za stáleho obracania opekáme ďalších 15 minút. Pomarančovú kôru ostrúhame a dužinu vylisujeme. Brusnice zmiešame s horčicou, citrónovou šťavou, zázvorom, kôrou a šťavou z pomaranča. Čili papričku rozdrvíme a primiešame do omáčky. Podávame s bagetou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára