kura (1,5 kg)., soľ., biele korenie., plátok bieleho chleba alebo sendvič., ½ červenej a ½ zelenej papriky., 2 ks zeleru., vetvička rozmarínu., vetvička petržlenovej vňate., PL olivového oleja. 2 PL kukuričných zŕn z konzervy., 50 ml kuracieho vývaru., 1 – 2 PL rozpusteného masla
Kura z vnútra i zvonka dobre umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Plátok chleba nakrájame na malé kocky. Papriky umyjeme, očistíme a tiež nakrájame na kocky. Zeler umyjeme a nakrájame na plátky. Bylinky umyjeme a nasekáme nadrobno. Olej rozohrejeme a na ňom do chrumkava opečieme nakrájaný chlieb. Potom ho vyberieme a na oleji podusíme zeleninu. Kukuricu zmiešame s vývarom a neprikryté varíme pri strednej teplote asi 5 minút. Všetko osolíme, okoreníme a vmiešame opečený chlieb a bylinky. Rúru predohrejeme na 200 stupňov C. Zeleninovú zmes necháme trošku vychladnúť a naplníme ňou kura. Pomocou špáradiel alebo kuchárskej ihly dutinu uzavrieme. Kura potrieme rozpusteným maslom a vložíme ho hrudnou časťou hore do pekáča. Pečieme v rúre (plyn 3 – 4, teplovzdušná rúra 180 stupňov C) približne 40 minút, potom kura obrátime a pečieme ďalších 40 minút. Povrch občas potrieme vypečeným tukom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára