Stránky

5. januára 2019

Kura v rumovej marináde

kurča (asi kg)., 2 papriky., 2 feferónky., cibuľa., strúčik cesnaku., 0,25 l bieleho rumu., soľ., trochu múky., 2 vajíčka., 75 g strúhaného kokosu., olej na vyprážanie., 200 g sladkej smotany., žĺtok., 2 PL rajčiakového kečupu., 2 limetky (citróny)
Kurča rozporcujeme na štvrťky a stiahneme z neho kožu. Očistenú zeleninu nadrobno pokrájame a spolu s kurčaťom marinujeme cez noc v rume. Pred ďalšou prípravou kurča osušíme, osolíme, pomúčime, vložíme do rozšľahaného vajíčka a obalíme v kokosovej múčke. Olej nalejeme na panvicu do výšky 2 cm a rozohrejeme. Kurča vyprážame na horúcom oleji zo všetkých strán po tri minúty. Zeleninu dusíme v rume 10 minút, rozšľaháme v mixéri a varíme so smotanou 3 minúty. Omáčku zahustíme žĺtkom, prichutíme soľou a kečupom. Pred servírovaním ozdobíme citrónovými rezmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára