stredne veľké kurča., 70 g masti., 10 - 12 mladých cibuliek (bez vňate)., soľ., mleté čierne korenie., tymián., bobkový list., zväzok mladej mrkvy., ½ l hovädzieho vývaru., 100 g sterilizovaného hrášku., 100 g sterilizovanej zelenej fazuľky., cukor., petržlenová vňať
Očistené, umyté kurča rozdelíme na 8 kusov a opečieme ich na masti. Pridáme očistené, olúpané cibuľky, soľ, čierne korenie, tymián, bobkový list, očistenú mrkvu, zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Varíme asi ¼ hodiny, potom pridáme hrášok, fazuľové struky a na miernom ohni ešte 20 minút varíme. Nakoniec okoreníme, pridáme trošku cukru a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára