6. januára 2019

Morčacie prsia na ražni

750 g morčacích pŕs., ½ zelenej papriky., 2 cibule., 250 g malých rajčiakov., 200 g prerastenej slaniny., 3 PL oleja
Marináda: 5 PL bieleho vína., 3 PL sójovej omáčky., 2 PL oleja., čerstvo pomleté korenie., soľ., sladká paprika
Všetky prísady na marinádu zmiešame. Mäso pokrájame na kúsky a vložíme na hodinu do marinády. Papriku, cibuľu a štvrťky rajčiakov, ako aj pásiky slaniny napichneme spolu s kúskami osušených morčacích pŕs na ražeň. Na rozpálenom grile z každej strany grilujeme 6 – 8 minút a z času na čas potierame zvyšnou marinádou a olejom. (Morčacie prsia na ražni sa môžu piecť aj na pekáči.)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára