2 kg morčacích pŕs., pikantná sójová omáčka., 100 g oravskej slaniny, Palmarin na vymazanie pekáča., 2 PL zeleného korenia., 125 g smotany na šľahanie., 2 cl vínovice., 2 hlávky šalátovej čakanky., 0,4 l kyslej smotany., šťava z polovice citróna., KL cukru., ½ KL soli., ¼ KL bieleho mletého korenia., petržlenová vňať a bazalka na ozdobenie
Morčacie prsia umyjeme pod studenou tečúcou vodou a osušíme. Mäso potrieme 2 PL sójovej omáčky, hornú stranu pŕs obložíme oravskou slaninou. Pekáč vymažeme tukom, vložíme morčacie prsia a asi 1,5 hodiny pečieme v rúre, predhriatej na 200 stupňov C. Občas podlejeme horúcou vodou. Po upečení mäsa vyberieme a na 10 minút odložíme na teplé miesto. Výpek zmiešame s 0,25 l horúcej vody a prelejeme cez sito. Zrnká zeleného korenia, smotanu a vínovicu pridáme k výpeku a ochutíme sójovou omáčkou. Urobíme tmavšiu zápražku, rozriedime ju studenou vodou, vmiešame do šťavy a necháme prejsť varom). Šalát očistíme, dôkladne umyjeme, necháme osušiť a pokrájame na pásiky, Kyslú smotanu, citrónovú šťavu, cukor, soľ a mleté biele korenie zmiešame a nalejeme na šalát. Morčacie prsia uložíme na misu, ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou a bazalkou a podávame s omáčkou a šalátom. Ako príloha k morčacím prsiam chutia pomfritky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára