4 vykostené kuracie prsia (cca 150 g s kožou)., 12 plátkov prerastenej slaninky., ¼ l vývaru., 1/8 výpeku., 2 strúčky cesnaku., PL byliniek
Mäso osolíme, okoreníme a na troške oleja (najskôr zo strany kože) z obidvoch strán opečieme. Vyberieme z panvice a stihneme kožu. Slaninku na tuho omotáme na filetované kuracie prsia, pričom slaninku pripevníme špáradlami. Takto pripravené kúsky mäsa vložíme a pečieme (trvá cca ¼ hodiny), počas pečenia mäso obraciame každých 5 minút. Kuracie prsia vyberieme z panvice a dáme odstáť na teplé miesto. Šťavu z pečenia zalejeme vývarom a výpekom, vyvaríme na cca ¼ l a dochutíme soľou korením a roztlačeným cesnakom. Primiešame bylinky. Kuracie prsia nakrájame na plátky šikmo na smer vlákien mäsa a polejeme pripravenou šťavou. Ako prílohu je najlepšie podávať zemiaky s rascou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára