MEDAILÓNIKY: 300 g srnčieho chrbta bez kostí., korenie na divinu., olej., koreňová zelenina
ŠAFRANOVÁ OMÁČKA: maslo., hladká múka., vývar., šafran., mlieko., sladká smotana., soľ., mleté biele korenia., petržlenová vňať
ZÁVIN: balík lístkového cesta., balík miešanej zeleniny., soľ., mleté biele korenie., vegeta., muškátový kvet., 2 vajcia., žĺtok
CHRUMKAVÁ KAPUSTA: menšia červená hlávková kapusta., olivový olej., soľ., mleté čierne korenie., vegeta
Očistený, odblanený srnčí chrbát nakrájame na medailóniky. Jemne ich naklepeme, osolíme a okoreníme a dáme moriť do zmesi oleja, koreňovej zeleniny a korenia na divinu. Zverinu je dobré moriť aspoň 12 hodín v chlade. Červenú hlávkovú kapustu nakrájame na jemné rezančeky, osolíme polejeme olivovým olejom a necháme chvíľu zmäknúť. Pripravíme bešamel, do ktorého zamiešame šafran rozmiešaný vo vývare. Omáčku dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou, zjemníme šľahačkou. Na oleji porestujeme červenú kapustu,ochutíme vegetou a korením. Mäso prudko opečieme na oleji, v ktorom sme ho morili. Na tanier kladieme do stredu kapustu, okolo nej nalejeme šafranovú omáčku, opečené medailóniky a dva kusy zeleninového závinu. Závin pripravíme tak, že rozvaľkáme lístkové cesto, naplníme ho zeleninou so surovými vajcami, ochutíme vegetou a soľou, muškátovým kvetom a bielym korením. Cesto zrolujeme, potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára