6. januára 2019

Šťavnaté kúsky s medom

8 kuracích stehien., soľ., korenie., 2 PL sušenej šalvie., 200 ml rajčiakového kečupu., 100 g medu., 2 PL horčice., 4 PL citrusovej šťavy., 2 KL čili korenia., PL karí korenia., 6 PL oleja
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k nemu pripevnenú. Mäso pod kožou osolíme, okoreníme a potrieme šalviou. Potom kožu opäť vrátime do pôvodného stavu, teda tesne k mäsu. Takto pripravené stehná dáme na chladné miesto (do chladničky) na noc. Z kečupu, medu, horčice, citrusovej šťavy, soli, korenia, čili korenia, karí korenia a oleja pripravíme omáčku. Stehná grilujeme približne 15 minút dozlatista. Ugrilované namáčame v omáčke. Podávame s bielym chlebom. (Ak budete jedlo pripravovať doma, stehná namočte na 5 minút do omáčky a potom ich 10 až 15 minút pečte v 220º C – rúre).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára