600 g bravčového mäsa zo stehna., soľ., 50 g masti., 50 g rajčiakového pretlaku., dl bieleho vína., 20 g hladkej múky., citrónová kôra., cukor
PLNKA: 30 g slaniny., 80 g šunkovej salámy., 2 vajcia., soľ., petržlenová vňať
Mäso umyjeme a pokrájame na tenké rezance, ktoré naklepeme a osolíme. Potom ho natrieme pripravenou plnkou, stočíme a previažeme niťou alebo spojíme špáradlami. Opečieme na rozpálenej masti, podlejeme horúcou vodou, pridáme rajčiakový pretlak, osolíme a dusíme prikryté za občasného podlievania vínom. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme a dochutíme postrúhanou citrónovou kôrou a cukrom.
PLNKA: Slaninu nadrobno pokrájame, opražíme a pridáme pokrájanú šunku a vajcia rozšľaháme so soľou. Do hotového primiešame umytú a posekanú petržlenovú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára