27. októbra 2009

Piškótová roláda s čokoládou

4 žĺtky., 4 bielky., 100 g kryštálového cukru., balíček vanilínového cukru., 80 g polohrubej múky., 3 až 4 PL kakaa., PL škrobovej múčky., 4 PL pomarančovej šťavy (alebo vody).,
Plnka: 300 g smotany na šľahanie., 150 g jemného tvarohu., 2 PL rumu., 30 až 50 g vanilínového cukru., 2 balíčky stužovadla šľahačky., práškový cukor na posypanie.,
Žĺtky vymiešame s pomarančovou šťavou a s polovicou kryštálového a vanilínového cukru do peny. Z bielkov a zo zvyšného kryštálového a vanilínového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Potom ho opatrne pridáme k žĺtkovému krému a premiešame.Múku zmiešame s kakaom a so škrobovou múčkou. Sypkú zmes zapracujeme do vaječnej zmesi a premiešame. Plech na pečenie postriekame trochou vody a vyložíme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na papier na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180º C a 10 až 12 minút pečieme. Upečené cesto opatrne preklopíme na utierku poprášenú cukrom a na chvíľu prikryjeme vlhkou, dobre vyžmýkanou utierkou. Stiahneme papier na pečenie, zrolujeme a necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovadlom na tuhú šľahačku, pridáme jemný tvaroh, rum, cukor a vymiešame hladký krém. Zrolovaný korpus opatrne vyrovnáme, rovnomerne natrieme smotanovým krémom a opäť zrolujeme.  Posypeme práškovým cukrom a servírujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára