1 kg teľacej pečienky
Marináda:
5 strúčikov cesnaku, 2 hlavičky malej cibule, menší kúsok ďumberu (zázvoru)., 1 PL kremžskej horčice, 1 PL kečup., 1/2 KL pálivá mletá červená paprika., 1/2 KL mletého čierneho korenia., soľ podľa chuti., 1 PL olivového oleja., 1 PL citrónovej šťavy.
Tuk na opečene
Suroviny na marinádu rozmixujeme. Teľaciu pečeň odblaníme a nakrájame na plátky. Do väčšej misy položíme pár plátkov pečienky a pretrieme pripravenou marinádou. To robíme dokiaľ máme všetku pečienku natretú marinádou. Uložíme do chladničky najlepšie cez noc.
Panvicu rozohrejeme s tukom na potrebnú teplotu. Pečienku sprudka opečieme z oboch strán. Podávame s dusenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára