Preosiatu hladkú múku dáme do misy spolu s pomletými vlašskými orechmi, so škoricou, s cukrom, pomarančovou kôrou a maslom. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 20 minút do chladu. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a formičkou vykrojíme okrúhle tvary, ktoré uložíme na plech vyložený papierom a vo vyhriatej rúre upečieme. Slivkový lekvár vymiešame s nugátom a 2 lyžičkami mandľového likéru. Na jedno pečivo natrieme ochutený lekvár. Prikryjeme druhým pečivom, povrch potrieme tenkou vrstvou lekváru, posypeme pomletými orechmi a polejeme čokoládovou polevou.
23. decembra 2011
Peniažky so škoricou
160 g hladkej múky, 90 g pomletých vlašských orechov, 60 g práškového cukru, 120 g masla, slivkový lekvár, nugát, 2 lyžičky mletej škorice, mandľový likér, 2 lyžičky pomarančovej kôry, 60 g pomletých orechov na posýpku, 40 g čokoládovej polevy
Preosiatu hladkú múku dáme do misy spolu s pomletými vlašskými orechmi, so škoricou, s cukrom, pomarančovou kôrou a maslom. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 20 minút do chladu. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a formičkou vykrojíme okrúhle tvary, ktoré uložíme na plech vyložený papierom a vo vyhriatej rúre upečieme. Slivkový lekvár vymiešame s nugátom a 2 lyžičkami mandľového likéru. Na jedno pečivo natrieme ochutený lekvár. Prikryjeme druhým pečivom, povrch potrieme tenkou vrstvou lekváru, posypeme pomletými orechmi a polejeme čokoládovou polevou.
Preosiatu hladkú múku dáme do misy spolu s pomletými vlašskými orechmi, so škoricou, s cukrom, pomarančovou kôrou a maslom. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 20 minút do chladu. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a formičkou vykrojíme okrúhle tvary, ktoré uložíme na plech vyložený papierom a vo vyhriatej rúre upečieme. Slivkový lekvár vymiešame s nugátom a 2 lyžičkami mandľového likéru. Na jedno pečivo natrieme ochutený lekvár. Prikryjeme druhým pečivom, povrch potrieme tenkou vrstvou lekváru, posypeme pomletými orechmi a polejeme čokoládovou polevou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára