27. apríla 2012

Lievance s čučoriedkovou omáčkou

2 vajcia, olej., 300 ml svetlého piva., štipka soli., 200 g polohrubej múky., 
Omáčka: 500 g čučoriedok (mrazených., zaváraných)., 500 m vody alebo mlieka., 1 lyžica masla., 50 g cukru., 1 lyžica zemiakového alebo kukuričného škrobu.,
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov pripravíme pevný sneh Žĺtky vyšľaháme s pivom a štipkou soli. Postupne pridáme múku. Vypracujeme hladké cesto. Mištičky panvice vytrieme olejom a necháme dobre rozohriať. Z cesta v nich pečieme lievance z oboch strán. Čučoriedky vsypeme do kastróla. Podlejeme ich 250 ml tekutiny, pridáme k nim cukor a maslo a krátko povaríme. Potom ich zahustíme škrobom rozmiešaným vo zvyšku tekutiny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára