2. apríla 2012

Smotanový malinový koláč s vaječným likérom

4 vajcia., 250 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 125 ml oleja., 150 ml perlivej minerálnej vody., 250 g hladkej múky., 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker.,
Náplň: 750 - 1000 g mrazených malín., 100 g práškového cukru., 500 ml smotany na šľahanie., 2 balíčky vanilínového cukru Dr. Oetker., 600 g kyslej smotany., 
Poleva: 350 ml vaječného likéru., 150 ml vody., 1 balíček žltého cukrárenského želé Dr. Oetker.,
Na prípravu náplne posypeme maliny práškovým cukrom a necháme ich rozmraziť. Na prípravu cesta šľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame olej a minerálnu vodu. Pridáme polovicu múky zmiešanú s kypriacim práškom a krátko premiešame na najnižšom stupni. Zvyšok múky s kypriacim práškom zapracujeme rovnakým spôsobom. Cesto nalejeme na vymastený plech, vložíme do rúry a dáme piecť. Pečieme asi 25 minút, pri 180 stupňov C. Plech postavíme na kuchynskú mriežku, korpus necháme vychladnúť. Na prípravu náplne necháme odkvapkať rozmrazené maliny na sitku a potom ich nanesieme na korpus. Smotanu ušľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a smeta-fixom a vmiešame kyslú smotanu. Náplň nanesieme na maliny a uhladíme. Koláč uložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na prípravu polevy zmiešame vaječný likér s vodou a cukrárenským želé a pripravíme podľa návodu na obale. Necháme chvíľu ochladnúť a nalejeme na povrch. Koláč uložíme asi na 1 hodinu do chladničky. 
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára