4. júla 2012

Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom


Na cesto: 60 g zmäknutého masla alebo margarínu., 25 g práškového cukru., 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker., 1 KL Rumovej arómy Dr.Oetker., 1 PL mlieka., 125 g hladkej múky., 1 zarovnaná PL kakaa.,
Náplň: 150 g Marcipánu Dr.Oetker
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker., 1 balenie Guľôčok dúhových Dr.Oetker.,
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka. Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Guľôčky necháme vychladnúť. Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára