8. septembra 2013

Jahodové tiramisu

2 balíčky okrúhle piškóty (á 240 g)., 2 balenia mascarpone (á 250 g)., 1 veľká kyslá smotana (400 g)., 1 jahody v konzerve (425 g)., 4 KL cukru., 1 KL škorice.,
Do otvárateľnej formy si poukladáme okrúhle piškóry, ktoré polejeme šťavou z jahodového kompótu. V miske si vymiešame obe balenia marscapone s 2/3 šťavy a 2 KL cukru dohladka. Navrstvíme na pripravené piškóty. Na vrstvu krému z mascarpone poukladáme ďalšiu vrstvu piškót, ktoré znovu polejeme šťavou z jahôd. V ďalšej miske si vymiešame kyslú smotanu, škoricu, ostatný cukor, a na kocky nakrájané jahody. Vylejeme na piškóty a zatrasieme formou aby krém dobre sa usadil. Na vrch poukladáme pár piškót aj jahody, ktoré sme si odložili bokom. Ak ostane šťava z jahôd tiež ju použijeme na ozdobenie vrchu. Tiramisu odložíme do chladničky a na druhý deň podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára