16. marca 2014

Domáce ragú

200 g mrkvy., 200 g cibule., 20 g cesnaku., 160 g stonkového zeleru., 500 g mletého mäsa., 200 g slaniny., 800 g drvených rajčín., mix čerstvých byliniek - tymián, bazalka, rozmarín, 80 g masla., 250 ml mäsového vývaru., soľ., čerstvé mleté korene., olej., petržlenová vňať., 
Jemne nakrájanú cibuľu., cesnak., mrkvu a zeler opečieme na oleji dozlatista, pridáme mleté mäso a na jemné kocky nakrájanú slaninu. Orestujeme, pridáme drvené rajčiny a ešte krátko restujeme. Pridáme vývar, trochu byliniek a dusíme pod pokrievkou. Pridáme soľ a korenie., ďalej dusíme asi hodinu a pol, až kým je mäso mäkké. Bylinky na záver vyberieme, pridáme maslo, podľa potreby soľ, čerstvé mleté korenie a jemne nasekanú petržlenovú vňať.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára