3. októbra 2016

Plnené kurčacie stehná

4 väčšie kurčacie stehná, soľ, mleté čierne korenie, 250 g polievkovej zeleniny, 2 lyžice oleja, ¼ l slepačieho vývaru, 3 lyžice smotany na šľahanie
Plnka: 100 g jarnej cibuľky, 2 mrkvy, 1 vajce, 1 žĺtok, 50 g mletých mandlí, bazalka, 2 lyžičky plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie
Kožu a šľachy stehien narežeme. Mäso s kožou ostrým nožom oddeľujeme od stehennej kosti v smere ku kĺbu a ďalej. Týmto spôsobom mäso kurčacích stehien s kožou od kosti oddelíme, umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. Očistenú a umytú jarnú cibuľku a mrkvu nadrobno pokrájame, zmiešame s ostatnými prísadami, ochutíme a rozdelíme do kurčacích stehien (nenaplníme ich však priveľmi, aby sa pri dusení koža neroztrhla). Potom stehná s plnkou uzatvoríme – buď zašijeme kuchynskou niťou alebo upevníme špáradlom. V pekáči rozohrejeme olej, stehná v ňom zo všetkých strán opečieme a vyberieme ich. Do výpeku vložíme očistenú, omytú a nakrájanú polievkovú zeleninu, krátko popražíme, vrátime opečené plnené stehná, zalejeme slepačím vývarom a 30 minút dusíme. Potom stehná vyberieme a odložíme na teplé miesto. Šťavu scedíme a zeleninu prepasírujeme do menšej nádoby, zjemníme ju somotanou, necháme prejsť varom a dochutíme. Zo stehien vyberieme špáradla, podľa želania naporciujeme a podávame s omáčkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára