22. júna 2011

Čerstvé kuracie stehna v mexickej marináde s pečeným hermelínom ochuteným anglickou slaninkou a tymiánom

150 g Čerstvých kuracích stehien HYZA v marináde Mexiko., 1 ks hermelínu., 50 g anglickej slaninky., štipka tymiánu., 2 strúčiky cesnaku., mleté čierne korenie., morská soľ., olivový olej., Chlieb gazdovský značky Penam.,
Naložené kuracie stehná pripravíme na grilovanie. Hermelín rozkrojíme pozdĺž na dve polovice, stranu s ušľachtilou plesňou dáme na vopred pripravenú mištičku vyrobenú z alobalu. Pod hermelín dáme na plátky nakrájaný cesnak, štipku tymiánu a plátok anglickej slaninky. Zbytok nadrobno nakrájanej anglickej slaniny nasypeme na hermelín. Mäso aj hermelín dávame na rozpálený záhradný gril spoločne a zľahka pečieme cca 15min. Mäso rovnomerne otáčame tak, aby sa nespálilo. Hotový hermelín rozpoznáme tak, že je vnútro tekuté. Mäso je celkom hotové, keď sa dá oddeliť od kosti. Vynikajúcou prílohou je Chlieb gazdovský značky Penam.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára