Zemiaky poriadne umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode. Ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zelerovú vňať umyjeme a nakrájame. Zelenú fazuľku nakrájame na rovnaké časti a uvaríme v troške slanej vody tak, aby nebola celkom mäkká. V miske zmiešame citrónovú šťavu s 5 lyžicami oleja, štipkou soli a niekoľkými rozdrvenými zrnkami koriandru. Vyšľaháme vidličkou. Zemiaky položíme na 4 listy papiera na pečenie, na ne dáme kúsky zeleru, lososa, zelenú fazuľku, olivy a všetko pokvapkáme octom. Vytvarujeme balíčky, ktoré čo najtesnejšie uzavrieme a pečieme v rúre na silnom ohni 5 – 8 minút. Vyberieme a ihneď podávame. Balíčky otvárame na tanieri.
18. decembra 2016
Údený losos so zeleninou
200 g údeného lososa., 200 g zelenej fazuľky., 100 g vykôstkovaných čiernych olív., 3 zemiaky., zelerová vňať., citrón., olivový olej., koriander., soľ.,
Zemiaky poriadne umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode. Ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zelerovú vňať umyjeme a nakrájame. Zelenú fazuľku nakrájame na rovnaké časti a uvaríme v troške slanej vody tak, aby nebola celkom mäkká. V miske zmiešame citrónovú šťavu s 5 lyžicami oleja, štipkou soli a niekoľkými rozdrvenými zrnkami koriandru. Vyšľaháme vidličkou. Zemiaky položíme na 4 listy papiera na pečenie, na ne dáme kúsky zeleru, lososa, zelenú fazuľku, olivy a všetko pokvapkáme octom. Vytvarujeme balíčky, ktoré čo najtesnejšie uzavrieme a pečieme v rúre na silnom ohni 5 – 8 minút. Vyberieme a ihneď podávame. Balíčky otvárame na tanieri.
Zemiaky poriadne umyjeme a uvaríme v šupke v slanej vode. Ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zelerovú vňať umyjeme a nakrájame. Zelenú fazuľku nakrájame na rovnaké časti a uvaríme v troške slanej vody tak, aby nebola celkom mäkká. V miske zmiešame citrónovú šťavu s 5 lyžicami oleja, štipkou soli a niekoľkými rozdrvenými zrnkami koriandru. Vyšľaháme vidličkou. Zemiaky položíme na 4 listy papiera na pečenie, na ne dáme kúsky zeleru, lososa, zelenú fazuľku, olivy a všetko pokvapkáme octom. Vytvarujeme balíčky, ktoré čo najtesnejšie uzavrieme a pečieme v rúre na silnom ohni 5 – 8 minút. Vyberieme a ihneď podávame. Balíčky otvárame na tanieri.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára