18. decembra 2016

Rybací hrniec so špenátom a špargľou

400 g lososa., šťava z 1/2 citróna., 500 g špenátu., 500 g zemiakov., 250 g zelenej špargle., 2 cibule., 30 g margarínu., 1,5 l mäsového vývaru., 2 lyžice sladkej smotany., 1/4 lyžičky kurkumy., soľ., mleté čierne korenie., muškátový oriešok.,
Rybu umyjeme, osušíme, nakrájame na asi 3 cm veľké kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Špenát umyjeme a očistíme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky, špargľu umyjeme a od polovice ku koncu ošúpeme. Potom ju nakrájame na asi 3 cm dlhé kúsky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na tuku dosklovita, pridáme zemiaky a špargľu a krátko spolu podusíme. Zalejeme vývarom, sladkou smotanou a okoreníme kurkumou, mletým čiernym korením, muškátovým orieškom, osolíme. Aspoň 10 minút povaríme. Nakoniec pridáme špenát a rybu a asi 4 minúty varíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára