16. októbra 2013

Gazdovský šalát

1 šalátovú uhorku., 6 paradajok., 1 červenú cibuľu., 2 feferónky., 3 zelené papriky., 1 balenie čiernych olív., 100 g bryndze., 100 g ovčieho syra., 2 PL olivového oleja., 1 PL vínneho octu., petržlenovú alebo zelerovú vňať na posypanie., soľ.,mleté čierne korenie., 
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, ostatnú zeleninu očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. V miske zmiešame olej, ocot, soľ a korenie. Do väčšej misy dáme nakrájanú zeleninu a zalejeme ju olejovým nálevom. Nakoniec pridáme rozdrobenú bryndzu, syr, olivy a posypeme petržlenovou vňaťou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára