14. októbra 2013

Karí polievka s treskou a kokosom

1 cibuľa., 2 strúčky cesnaku., 1 zelená kápia., 1 mrkva., 500 g filiet z tresky., 3 PL oleja., 4 PL kokosu., 40 g hladkej múky., 1 PL karí korenia., 1 l zeleninového vývaru., 1 PL medu., soľ., cayenské korenie., petržlenová vňať., 
Cibuľu a cesnaku ošúpeme, papriku a mrkvu očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, papriku a mrkvu nakrájame na malé kocky. Filety tresky očistíme a pokrájame. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme papriku s mrkvou a tiež orestujeme. Vmiešame cesnak s polovicou kokosu, po chvíľke múku a karí korenie. Všetko zalejeme vývarom, dobre rozmiešame a privedieme do varu. Polievku necháme pomaly variť. Asi po 10 minútach varenia pridáme do hrnca rybie mäso. Všetko varíme ďalších 5 minút. Polievku dochutíme trochou medu, soľou, korením a vňaťou. Zvyšný kokos nasucho opražíme na panvici. Polievku rozdelíme do tanierov a poprášime kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára