22. januára 2017

Zelenina na španielský spôsob

2 baklažány., 3 papriky (červená, zelená, žltá)., 5 rajčiakov., 3 cukety., veľká cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., dl oleja. Tymian., rozmarín., bazalka., petržlen., soľ., korenie
Baklažány umyjeme, nakrájame na kolieska a osolíme. Papriky umyjeme a dužinu nakrájame na pásiky. Cukety nakrájame na kolieska. Paradajky sparíme, ošúpeme, vyberieme semená a dužinu nakrájame na kocky. V hrnci do sklovita upražíme cibuľu, pridáme nakrájanú papriku, baklažán a päť minút dusíme za občasného miešania. Potom postupne pridávame cukety, nadrobno posekaný cesnak, rajčiaky a aromatické bylinky, dochutíme soľou a korením a na miernom ohni dusíme asi 25 minút. Podávame studené alebo teplé, samostatné alebo s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára