1 kg už zomletého mäsa., soľ., mleté čierne korenie., 2 vajcia., majorán., mletú červenú papriku (môžeme pridať aj štipľavú)., strúhanku., 1 menšiu cibuľu., cesnak., 4 na tvrdo uvarené vajcia., 4 plátky šunky (alebo 10 dkg mäkkej salámy)., väčšiu cibuľu., 1 - 2 papriky., 1 - 2 paradajky.,
Mleté mäso zmiešame s dostatkom soli, mletého čierneho korenia., vajciami, majoránom, mletou červenou paprikou a strúhankou. Hmota nesmie byť ani riedka a ani priveľmi tuhá, túto hmotu si rozdelíme do dvoch mikroténových sáčkov ktoré sme mali pripravené zo štipkou oleja (aby sa nám hmota nelepila na sáčok). Túto hmotu v sáčkoch rozvaľkáme na plát, odstránime vrchnú časť sáčku a položíme na mleté mäso 2 plátky šunky a štyri 1/2 na tvrdo uvarených vajec. Fašírku šikovne zrolujeme, a to isté zopakujeme ešte raz. Do pekáča si pripravíme nakrájanú väčšiu cibuľu, paradajky, papriku a na toto položíme pripravené fašírky. Podlejeme vodou a dáme zapiecť. Ak sa nám zdá, že je to suché pridáme pár kvapiek oleja alebo bravčovej masti.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára