9. mája 2012

Fazuľa s mäso v jednom hrnci

100 g strakatej fazule., 1 malá cibuľa., 1 lyžica oleja., 2 strúčiky cesnaku., 1 zeleninová paprika., 60 g bravčového pretlaku., 2 zemiaky., 1 bobkový list., na hrot noža rasce a mletej sladkej červenej papriky., neenergetické umelé sladidlo., polievkové korenie., 1 lyžica octu., voda., soľ., 
Prebratú a umytú fazuľu namočíme na 24 hodín do väčšieho množstva vody. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka v tej istej vode. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme zeleninovú  papriku a mäso pokrájané na drobné kocky, za stáleho miešania opečieme zo všetkých strán, pridáme rajčiakový pretlak, koreniny, posolíme, osladíme niekoľkými kvapkami neenergetického sladidla a prikryté dusíme 5 minút. Pridáme do hrnca s fazuľou spolu so zemiakmi pokrájanými na drobné kocky, podlejeme horúcou vodou a varíme do mäkka asi 30 - 40 minút. Môžeme dochutiť tekutým polievkovým korením a lyžičkou octu podľa chuti.
(2 porcie / 1 porcia 1612 kJ - 385 kcal., B - 20,0 g., T - 13,5 g., S - 46,0 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára